Wil je meer weten? 06 40 61 31 14
Ervaren mediators Onpartijdig & transparant Bij u thuis of neutrale locatie
06 40 61 31 14

Scheidings mediator Castricum

Prettig Scheiden / Family Matter

Wat kunnen we voor jullie doen ?

Dat is altijd onze eerste vraag, want elke scheiding is anders en waar de een de kinderen prioriteit vindt, heeft een ander haast met de alimentatieberekening in verband met nieuwe huisvesting.

Dus is het voor ons van belang om te weten wat voor jullie nu het belangrijkste is en dan beginnen we gewoon daarmee.

Echtscheiding is niet een riedeltje wat je zo maar af ratelt, het gaat om jullie toekomst.

Die van jullie en die van jullie kinderen!

En onze uitdaging bestaat eruit jullie te helpen bij het maken van de eerste stappen .

Nu goed afronden en dan goed beginnen, zodat jullie weer licht zien aan het einde van de tunnel !

Wie zijn we?

Wij zijn Eric Ebben en Colette Pastoor en wij zitten met jullie aan tafel bij jullie echtscheiding zodat u altijd uw eigen aanspreekpunt heeft. Wij werken  samen zodat u nooit met alleen maar een man of alleen maar een vrouw aan tafel zit. Volgens de psychologie is drie een instabiel nummer dus als u met twee mediators aan tafel zit, dan heeft u altijd uw eigen aanspreekpunt!

Verder werkt het perfect als een van de partijen niet op kan tegen de andere partij, dan kan die extra persoon de balans herstellen

Specialisme

Eric: ik ben als oud docent Notariële vakken (Vrije Universiteit – Amsterdam) gespecialiseerd op het gebied van familierecht en in 2000 gepromoveerd op een erfrechtelijk proefschrift.

Naast ons werk als mediators geef ik cursussen aan advocaten en notarissen, ik heb een wetenschappelijk bureau voor advocaten en notarissen, zodat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste veranderingen.  Ook ondersteun ik particulieren die gecompliceerde familierecht-problemen hebben en dus meerdere expertises nodig hebben.

Naar aanleiding van mijn proefschrift zijn er veranderingen gemaakt in het nieuwe erfrecht van 2003.  Ik ben auteur bij verschillende familierecht bladen voor advocaten en hoofdredacteur bij verschillende kennisbanken. En verder schrijf ik artikelen en boeken over erfrecht en familievermogensrecht (scheidingen).

Colette: ik ben mediator en kindbehartiger, ik ben de emotionele procesbegeleider.

Dat betekent dat ik altijd een luisterend oor voor jullie heb als jullie vragen hebben of verdrietig zijn. Ik laat zien hoe je weer op een andere manier kunt aanleren om samen de kinderen op te voeden, zonder ruzies en frustraties. En vooral leer ik jullie tijdens deze gesprekken op een gezonde manier met elkaar te praten maar vooral om afscheid van elkaar te nemen, zodat je na de scheiding niet in een gat valt. En dat doe ik niet alleen voor jullie maar ook voor jullie kinderen!

Wat is onze werkwijze?

Wij doen mediation omdat wij menen dat we daarmee een verschil kunnen maken in het leven van onze cliënten, want wij helpen jullie tijdens de scheiding niet alleen met de zakelijke kant maar ook om de emotionele draai te maken naar de toekomst.

Wij zijn geen koude procesbegeleiders, maar juist warme adviseurs die ondersteunend werken.

Ons doel is, dat als jullie bij ons de scheidingspapieren tekenen, jullie ook grote stappen hebben gemaakt in jullie emotionele ontwikkeling en dan vooral naar elkaar toe.

Want weliswaar gaan jullie uit elkaar, maar jullie hebben prachtige kinderen samen, die ervoor zorgen dat jullie nog regelmatig contact met elkaar zullen hebben en dat contact moet in goede banen worden geleid. Daar beginnen we hier aan tafel al mee.

Wie doet dus wat?

Eric doet dus het zakelijk gedeelte, hij adviseert jullie stap voor stap, hoe je zo voordelig mogelijk uit de scheiding komt. Hij laat jullie zien waarom bepaalde beslissingen verstandiger zijn dan andere en hij vertelt jullie over de fiscale consequenties van jullie beslissingen. Hij helpt jullie ook verder met toeslagen en het eventueel afwikkelen van jullie pensioenen. Zo verdient hij zichzelf ruim terug

En Colette ondersteunt het emotionele gedeelte. We lachen samen, bied een schouder aan als jullie verdrietig zijn, vangen jullie op als u het even niet meer weet en ondersteunen jullie kinderen als die vragen hebben die ze jullie (nog) niet durven stellen. We vangen ook jullie boosheid op, als het jullie allemaal te veel wordt en ook als er niemand meer wil luisteren. Zo werken we aan het verdriet zodat het jullie toekomst niet in de weg komt te zitten.

En zo zorgen wij er samen voor dat jullie een snelle echtscheiding kunnen realiseren die toch altijd in de snelheid van de langzaamste zal gaan. In een echtscheiding loopt er altijd een voorop die al gewend is aan de gedachte dat jullie gaan scheiden en een die nu opeens moet gaan schakelen en zich daarbij realiseert dat de ander al zoveel verder is.

Wij gaan emoties niet uit de weg, die gaan we juist aan zodat je niet na de scheiding in een groot gat valt, maar kunt beginnen aan een nieuwe toekomst

Daarom noemen we onszelf Prettig Scheiden/FamilyMatter

Zo prettig mogelijk scheiden met zo min mogelijk schade voor alle partijen!

Wilt u ook op deze manier scheiden? Bel dan met

Eric Ebben & Colette Ebben-Pastoor

E: info@familymatter.nl
T: 0251 657000

 

Eric Ebben

Prettig Scheiden/FamilyMatter

Colette Pastoor

Prettig Scheiden/FamilyMatter