Jomara Günther, RFEA

Financieel echtscheidingsmediator


Wie ben je?

Mijn naam is Jomara Günther. Ik ben RFEA-Register Financieel EchtscheidingsAdviseur en MfN-registermediator en woon in Breda. Ik heb 25 jaar als financieel adviseur in de financiële sector gewerkt. Naast mijn werk als financieel adviseur voor het midden- en kleinbedrijf/agrarische sector bij een belastingadvieskantoor heb ik in 2010 mijn echtscheidingspraktijk Back2balance opgericht. In mijn werk kreeg ik met veel scheidingen te maken. De stap was toen snel gezet. Vele honderden cliënten heb ik inmiddels bijgestaan op hun weg vol emoties en financiële onzekerheden. Ook u help ik graag zoeken naar die gezamenlijke uitkomst. Op weg naar een nieuwe balans.
wat voor persoon ben je?
Een (echt)scheiding is niet niks. Al je zekerheden gaan op een glijbaan. Net als bij het kopen van een nieuw huis zoek je houvast bij een vakman. Iemand die je eerlijk adviseert, alle mitsen en maren belicht, zodat je die grote stap durft te zetten. Zo is het ook met scheiden. Ik wil graag die specialist voor jullie zijn. Iemand die luistert, geïnteresseerd is in jullie beiden, creatief is en mogelijkheden en oplossingen in kaart brengt. Zodat jullie weloverwogen samen besluiten kunt nemen over de kinderen, over de boedel en de financiële afwikkeling.
Naast de financiën krijgt ook de emotionele kant ruimte. Vaak zitten cliënten emotioneel niet in dezelfde fase. Wanneer de een nog bezig is met de verwerking van het scheidingsbesluit denkt de ander al aan de verdeling van alle spullen. Dat maakt de onderlinge communicatie niet makkelijk en het onderhandelen met elkaar moeilijk. Ik kom hier regelmatig op terug omdat het binnen mijn scheidingspraktijk een belangrijk aandachtspunt is.

Wat is jouw werkwijze?

Na het eerste contact, telefonisch of per e-mail, volgt een gesprek (op een locatie in overleg), waarvan het eerste gedeelte geheel vrijblijvend en kosteloos is. Dit bestaat uit een kennismaking, het geven van alle benodigde informatie over mediation en praktische zaken waaronder de kosten, de planning, duur en plaats van de gesprekken en de te nemen stappen. Als daarna de betrokken partijen en ik als mediator het benodigde vertrouwen hebben, wordt de mediationovereenkomst ondertekend en begint de mediation.
De kernwoorden in dit proces zijn: respect, transparantie, praktische aanpak en gedegen juridische vastlegging van de afspraken met respect voor jullie emotie. Ik help jullie bij de zoektocht naar een nieuw evenwicht voor 2. Daar mag u op vertrouwen.

Registraties

Ik sta ingeschreven bij de:

  • Mediatorsfederatie Nederland (MfN),
  • Raad voor rechtsbijstand, High Trust (RvR)
  • Register Financieel Echtscheiding Adviseurs (RFEA).

Scheidingsbegeleiding in onder andere de volgende steden:

Tilburg, Breda, Oosterhout, Etten Leur, Roosendaal

Contact